Субота, 20.04.2024, 16:25
Відділ освіти Борщівської міської ради
 Вхід   Ви увійшли як Гість Вихід
Меню сайту


Український календар. Спілкуємося українською
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 6 » Семінар-практикум вчителів географії та економіки
12:44
Семінар-практикум вчителів географії та економіки

  15 лютого 2018 року на базі Борщівського БДТ відбувся семінар-практикум вчителів географії та економіки Борщівської ОТГ. Тема засідання: «Формування духовно-моральних цінностей у моделі сучасного змісту освіти». Борщівський В.С., вчитель географії та економіки Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, голова МО вчителів географії та економіки, у своєму виступі окреслив основні методичні -підходи щодо формування духовно-моральних цінностей учнівської молоді у призмі Нової української школи, наголосивши на тому, що головною метою морального виховання на сучасному етапі є цілеспрямований свідомий процес формування гармонійної особистості, що включає гуманність, працелюбність, чесність, правдивість, дисциплінованість, почуття відповідальності, власної гідності, виховання патріотизму, любові до Батьківщини і на цій основі мають формуватися особистісні риси людини, які включають в себе національну самосвідомість, розвинену духовність, моральну, художньо-естетичну, правову, трудову, фізичну, екологічну культуру, розвиток індивідуальних здібностей і таланту.

 У своїй доповіді Вавринець А.Л., вчитель географії Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім. Р. Андріяшика», запропонувала систему форм та методів формування духовно-моральних цінностей школярів в сучасному освітньому середовищі, зосередивши увагу педагогів на цілісності процесу засвоєння моральних норм і правил, розвитку моральних мотивів і навичок поведінки, співпраці у формуванні духовності та моральності особистості суспільства, сім’ї як соціального інституту та навчального закладу.

Ефективно були продемонстровані матеріали «творчої майстерні» на тему «Уроки географії та економіки як середовище ціннісного становлення особистості школяра» - Романською Т.Г., вчителем географії Стрілковецького навчально-виховного комплексу "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад", в яких педагог визначила, що цілісною науково-методичною та дидактичною системою, що реалізує освітню, виховну і розвивальну функції навчання, залишається урок – сучасний, інтерактивний, на основі інформаційно-комунікативних технологій тощо.

Ярчук В.І., вчитель географії Мушкатівської ЗОШ І-ІІ ст., представив ретроспективу праць українських педагогів на тему «Духовність і моральність як фундамент формування особистості школяра», де висвітлив основні ідеї формування духовно-моральних цінностей учнівської молоді у працях В. Сухо-млинського, С. Русової, С. Рудницького.

Тематику семінару продовжив Шидловський В.І., методист Борщівського БДТ, який у своєму виступі зосередив увагу на основних цілях та очікуваних результатах духовно-морального становлення особистості у рамках діяльності позашкільних закладів освіти, наголосивши на необхідності створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, підготовка підлітків до життя в умовах переходу до ринкової економіки при впровадженні якісно нових форм і методів організації позашкільної життєдіяльності підлітків, задоволення їх освітніх потреб шляхом залучення до науково-експериментальної, дослідницької, технічно-конструкторської, художньої, декоративно-прикладної, еколого-природничої, туристсько-краєзнавчої та інших видів учнівської творчості.

 

Переглядів: 317 | Додав: informosvita | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів
Корисні ресурси





Copyright MyCorp © 2024uCoz