П’ятница, 26.04.2024, 09:47
Відділ освіти Борщівської міської ради
 Вхід   Ви увійшли як Гість Вихід
Меню сайту


Український календар. Спілкуємося українською
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 13 » Семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва
16:16
Семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва

      "  Ані музика, ані література, ані будь-яке інше мистецтво в справжньому сенсі цього слова не існують для простої забави; вони відповідають… значно глибшим потребам людського суспільства, ніж звичайній жазі розваги й легких задоволень."                                           (Чайковський П.І.).

У кожній людині від природи закладені величезні можливості.Актуальна сьогодні така організація уроку чи гурткового заняття, де вчитель підтримує розвиток природних здібностей учнів, допомагає осмислювати ситуації чи проблеми, надає можливість проявляти особисті нахили. На уроці дитина повинна відчувати педагогічну підтримку розвитку інтелектуальних здібностей та емоційних вражень.

Як саме розвивати творчі здібності дітей, які методи використовувати у процесі урочної та позаурочної роботи радились та ділилися практичним досвідом вчителі образотворчого мистецтва Борщівської ОТГ на семінарі-практикумі, який відбувся у п’ятницю, 26 січня в Борщівському НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім.Р.Андріяшика».

Вчителі ознайомилися з використанням методичних підходів, та новітніх мультимедійних технологій для розвитку творчих здібностей учнів на уроках образотворчого мистецтва та в позаурочний час. По цьому питанню виступила вчитель Борщівського НВК ЗНЗ-гімназії Чайковська Л.М.Своїм досвідом про практичне використання новітніх методів на своїх уроках і гурткових заняттях поділилися керівник МО, вчитель образотворчого мистецтва Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Кубей С.П., та керівник гуртка «Юний художник» Борщівського будинку дитячої творчості. На навчальному панно педагоги продемонстрували результати своєї роботи з обдарованими дітьми. Гості переглянули презентації з фотографіями і досягненнями найактивніших учнів Борщівських шкіл.

Також вчителі образотворчого мистецтва Борщівської об’єднаної територіальної громади мали можливість проявити себе як «художники-комп’ютерщики», створюючи ескізи писанок на комп’ютерах у програмі Microsoft Paint. Такий практичний майстер-клас провела вчитель ЧайковськаЛ.М..

На завершення семінару-практикуму педагоги підсумували:

  • щоб виховати творчу особистість, самому вчителю треба бути творчою людиною, професіоналом у своїй справі;

  • творчо викладати – означає постійно шукати нові шляхи активізації діяльності учнів на всіх етапах навчальної роботи, шукати нові, оригінальні форми пояснення матеріалу, вдосконалюватися самому, переймати досвід кращих вчителів;

  • учитель повинен вчитися протягом всього життя, прагнучи досягти вершини своєї педагогічної майстерності.

  • Отже, лише вдала інтеграція сучасних інформаційно-комунікаційних, педагогічних технологій, інтерактивного, особистісно-орієнтованого, проектного навчання на основі постійного розвитку критичного мислення учнів дасть змогу розвивати творчі здібності, а значить, і формувати творчу особистість учня.Вдало проведена робота завжди потребує значних зусиль і плідної співпраці вчителя і учня.

Переглядів: 441 | Додав: informosvita | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів
Корисні ресурси





Copyright MyCorp © 2024uCoz