П’ятница, 26.04.2024, 01:18
Відділ освіти Борщівської міської ради
 Вхід   Ви увійшли як Гість Вихід
Меню сайту


Український календар. Спілкуємося українською
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 6 » Семінар-практикум вчителів основ християнської етики
16:15
Семінар-практикум вчителів основ християнської етики

 Ось уже впродовж декількох років у загальноосвітніх навчальних закладах вивчається курс «Основи християнської етики». Важко назвати цей шкільний предмет, який мав би стільки виховних цінностей, як християнська етика. Викладання даного курсу – це ціле мистецтво. Мистецтво важке. Але вчителі основ християнської етики нашої Борщівської ОТГ вміють впоратися з цим нелегким завданням якнайкраще.

Саме тому 20 лютого 2018 року у Борщівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 було проведено семінар-практикум вчителів християнської етики освітніх закладів Борщівської об’єднаної територіальної громади на тему «Виховуємо духовно-моральні цінності особистості».

Розпочався семінар виступом голови МО вчителів християнської етики Лотоцької О.М., в якому йшлося про виховання особистості в контексті Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Про формування духовно-моральних цінностей учнів на уроках християнської етики представила у презентації досвіду роботи вчитель християнської етики Борщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Чорній Г.В.

Цікавими для учасників виявився тренінг «Морально-духовні цінності», який провела практичний психолог Борщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Шевчук О.О.

На семінар також був запрошений парох УГКЦ «Успіння Пресвятої Богородиці» м. Борщева о. Богдан Боднар, котрий наголосив про величезний вплив церкви на формування духовно-моральних цінностей особистості.

Кульмінаційним моментом роботи семінару був реквієм, приурочений пам’яті Небесної Сотні «Герої не вмирають!». Учні 6 класу та вчитель історії Борщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Пінь І.М. здійснили екскурс у 2014 рік, де 20 лютого у Києві відбулися жахливі події винищення українських патріотів.

Учасники семінару переглядали відеофрагменти, слухали пісню «Молитва матері» у виконанні учениці 6-А класу Мицканюк Оксани, а також вшанували героїв Майдану, засвічуючи поминальні лампадки біля меморіалів Небесної Сотні.

Наприкінці семінару виступила директор Борщівської ЗОШ

І-ІІІ ступенів №1 Смикова Л.В. зі словами вдячності та відзначила, що якщо усі вчителі християнської етики будуть такими, як у Борщівській ОТГ, тоді з’явиться надія і на те, що бодай частина сучасних проблем буде розв’язана. Це робота не одного місяця й не одного року, її треба проводити постійно.

Завершилася робота семінару. Піднесені, овіяні Духом молитви, наші учасники поверталися додому, несучи із собою враження про проведений день. А запалена свічка біля пам’ятних місць залишалася горіти… Я прошу Господа, щоб ця іскра, яку запалили у своїх серцях герої України, пломеніла любов’ю та щирістю і в наших душах!

 

Переглядів: 468 | Додав: informosvita | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів
Корисні ресурси





Copyright MyCorp © 2024uCoz